Meistä

Pullo kiertämään

Viinipullon metamorfoosi Suonsilmä-maljakoksi

Olemme kierrätyslasin käyttöön erikoistunut lasinpuhaltamo. Yrityksemme on ainoa laatuaan Suomessa, eikä vastaavanlaisia tuotteita ole muilla tarjolla. Erityisiä tuotteistamme tekee niiden valmistusmenetelmä sekä käyttämämme materiaali.

No mikä niissä nyt on niin erikoista?

Päämateriaaliamme ovat käytetyt pullot, joista muotoilemme persoonallisia koriste- ja käyttöesineitä lasinpuhallusmenetelmin. Emme sulata pulloa massaksi, vaan ainoastaan kuumennamme sen lämpötilaan, jossa sitä voidaan muotoilla. Näin säästämme raaka-aineen lisäksi huomattavan määrän energiaa.

Tästä ainutlaatuisesta menetelmästämme yrityksellemme on myönnetty Satakunnan INNOSUOMI-palkinto vuonna 2009. Teemana kilpailussa oli materiaali- ja energiatehokkuus. Tämä on ollut alusta asti Lasistudio toiminta-ajatuksena.

Valmistamme kaikki tuotteemme alusta loppuun käsityönä omissa tuotantotiloissamme Kiikoisissa.

 

Lasistudio toimitilat kiikoisissa

 

Uusioajattelumme mukaisesti myös tuotantotilamme on kierrätetty. Se on rakennettu hyödyntäen aikaisemmin paikalla toimineen huoltoaseman polttoainemittarikatoksen kantavia rakenteita. Tuotantotilojen yhteydessä toimii tehtaanmyymälä sekä tilauskahvila, peruskorjatussa huoltoasemarakennuksessa.

Järjestämme tiloissamme myös erilaisia lasialan kursseja.

 
 
 

Lue lasistudion historiasta:

Janne Torstensson ja oman lasistudio perustaminen